Raggmunkar

Snabb och god vardagsmiddag som mättar en hungrig mage.

 Betyg: 4,5 (3 röster)

Ett recept av

Mängd: 4 portioner

Raggmunkar

Ingredienser

8 st potatisar

1 st ägg

2 dl mjöl

5 dl Norrmejerier Mjölk

1.5 tsk salt

Peppar efter smak

Matolja till stekning

Instruktioner

Riv den skalade potatisen på ett rivjärn, gärna mycket fint. Gör en pannkakssmet av ägg, mjölk och mjöl. Innan du tillsätter potatisen i smeten är det bra att försöka pressa ut ev. överflödigt vatten, annars kan smeten bli för tunn och svår att vända i pannan. Rör sedan ned potatisen i pannkakssmeten. Salta och peppra.

Stek raggmunkarna i matolja (på samma sätt som när du steker tunna pannkakor). Servera gärna stekt fläsk och lingonsylt till.