Räkfyllda crèpes

 Betyg: 3,5 (44 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Räkfyllda crèpes

Ingredienser

8 tunna pannkakor

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

½ msk Norrmejerier Smör

½ msk mjöl

150 g skalade räkor

½ dl finhackad dill

saften av ½ citron

salt och nymalen vitpeppar

1 msk Norrmejerier Smör

100 g riven Västerbottensost®

Instruktioner

Koka upp grädden och red med en blandning av smör och mjöl. Låt koka i ett par minuter.
Lägg i räkor och dill. Smaka av med citron, salt och peppar.
Fyll pannkakorna med räkfyllningen och lägg dem i en ugnsfast smörd form.
Sätt ugnen på 250°. Strö över ost och gratinera i ugn ca 5 min eller tills de fått fin färg.