Renskavsgryta med pepparrot och äpplen

 Betyg: 4,5 (2 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Renskavsgryta med pepparrot och äpplen

Ingredienser

600 g fryst renskav

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1 stort rött äpple

ca 4 cm färsk pepparrot

2 msk Norrmejerier Smör

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

salt och nymalen svartpeppar

2 msk finhackad persilja

Instruktioner

Skala rödlöken, dela den och skär i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Skär äpplet i klyftor. Skala och riv pepparroten fint. Stek renskaven, lite halvtinad, i lite smör.
Tillsätt rödlök och vitlök och stek ytterligare en stund. Lägg i äppelklyftorna och stek lite till. Häll på grädden och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pepparrot.
Servera renskavsgrytan med potatismos eller pressad potatis. Dekorera med persilja.