Ris à la Malta i form

 Betyg: 3,5 (6 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Ris à la Malta i form

Ingredienser

3 dl vatten

1 msk Norrmejerier Smör

1/2 tsk salt

1 1/2 dl rundkornigt ris

8 dl Norrmejerier Mjölk 3%

1 bit kanelstång

2 msk socker

1 msk vaniljsocker

5 blötlagda gelatinblad

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

till servering:

1 paket frysta hallon, socker

Instruktioner

Koka upp vatten, smör och salt. Lägg i risgrynen och låt dem koka tills vattnet kokat in. Späd med mjölken, lägg i kanelstången och koka på svag värme tills grynen är mjuka, cirka 20 minuter. Rör noga och passa så det inte bränns vid. Rör ned socker, vaniljsocker och de blötlagda gelatinbladen i den varma gröten. Vispa grädden och vänd ihop gröt och grädde när gröten svalnat. Slå upp gröten i vattensköljda formar. Ställ det hela kallt till servering. Värm hallonen och sockra efter smak. Lägg en sked hallon ovanpå varje uppstjälpt rispudding.