Rödbetsgravad strömming

 Betyg: 5 (5 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4-6 portioner

Rödbetsgravad strömming

Ingredienser

600 g strömmingsfiléer

Lag:

5 dl vatten

1 dl ättikssprit, 12%

1 msk salt

Sås:

4 medelstora inlagda rödbetor

2 dl Norrmejerier crème fraiche

3 msk hackad kapris

1 liten finhackad rödlök

salt

svartpeppar

Instruktioner

Skölj strömmingsfiléerna. Blanda ingredienserna till lagen. Lägg i filéerna. Låt dem ligga i ättikslagen tills köttet är vitt, ca 6 timmar.
Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Dra sedan av skinnet.
Mixa rödbetorna till puré. Vispa Crème Fraichen lite lätt. Blanda i rödbetor, kapris och lök. Smaksätt med salt och peppar.
Varva strömmingsfiléerna och såsen i en skål. Låt stå kallt ca 8 tim. Garnera med lite kapris vid serveringen.