Rödvinbärsglass

 Betyg: 4 (12 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 8 - 10 portioner

Rödvinbärsglass

Ingredienser

2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

2 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde

3 äggulor

1 1/2 dl socker

4 dl repade röda vinbär(2-3 dl puré)

Till severing:

jordgubbar eller

färska hallon

Instruktioner

Koka upp grädden och låt sjuda i ca 10 min. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa ner den heta grädden i äggsmeten. Fortsätt vispa tills smeten känns tjock. Låt svalna. Koka vinbären några minuter så att de blir mosiga. Mixa bären och sila massan genom en sil. Rör ner purén i glassmeten. Ställ in i frysen. Låt stå ca 5 tim. Servera glassen med jordgubbar eller hallon.