Rökt fisk med franska örter

Här kan man även använda lax eller makrill lite beroende på vad man tycker bäst om.

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Rökt fisk med franska örter

Ingredienser

1 stor varmrökt sik, ca 600 g rensad fisk

1 knippe rödbetor, ca 1 kg

1 rödlök

1 ask machésallad

2 dl kokta gröna linser

1 msk senapsfrö gärna gula och bruna

1 liten knippe gräslök

2 dl crème fraiche Franska Örter

Instruktioner

Rensa fisken. Koka och skala rödbetorna. Skiva rödlöken tunt. Skölj salladen och skaka den torr.
Blanda fisk, rödbetor, lök, sallad och linser på ett stort fat. Finhacka gräslöken. Strö över senapsfrön och gräslök. Servera med crème fraiche och gärna nykokt färsk potatis.