Rökt lammkött med solskenssallad

 Betyg: 4,5 (8 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6 portioner

Rökt lammkött med solskenssallad

Ingredienser

ca 450 g rökt lammkött eller rökt skinka

1 dl solrosfrön

3 morötter

2 palsternackor

1 bit rotselleri, 100 g

1 liten citron

1 apelsin

Sås:

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1-2 äggulor beroende på storlek

ca 1 msk riven färsk pepparrot

1 tsk grov fransk senap

salt och peppar

Instruktioner

Börja med att rosta solrosfröna. Lägg dem i en torr, kall stekpanna samtidigt som värmen sätts på. Rör om och skaka pannan så att det blir en jämn rostning.
Grovriv morötter, palsternacka och selleri. Använd gärna matberedare.
Blanda alltsammans i en skål. Tillsätt solrosfröna. Pressa citron och apelsin. Häll saften över salladen och rör om.
Vispa samman grädde och äggula. Smaksätt med pepparrot, senap, salt och peppar.
Skär köttet i tunna skivor. Servera med sallad och sås.