Rostade grönsaker med dippsås

Ta en eller flera av dessa rotsaker efter tillgång.

 Betyg: 3,5 (9 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Rostade grönsaker med dippsås

Ingredienser

2 sötpotatisar i klyftor

1 röd lök i klyftor

1 morot i stavar

2 rödbetor i klyftor

1 bakpotatis i klyftor

1 palsternacka i stavar

1 rotselleri i bitar

1 dl rapsolja

(eller annan matolja)

salt och peppar

Grekisk dipp:

1 burk fetaost

2 dl Matlagningsyoghurt

salt och peppar

Italiensk dipp:

2 dl Norrmejerier Gräddfil

1/2 dl ketchup

1 krm italiensk salladskrydda

salt och peppar

Instruktioner

Lägg alla grönsakerna på en plåt. Ringla över oljan, salta och peppra. Stek i ugn, 200° i ca 20 minuter.

Rör ihop dippsåserna och ställ dem kallt en stund före servering.