Saffranskokt bulgur med granatäpplen och fetaost

 Betyg: 3,5 (15 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Saffranskokt bulgur med granatäpplen och fetaost

Ingredienser

4 dl bulgur

1 kuvert saffran 0.5 g

1 tärning grönsaksbuljong

½ dl pumpakärnor

½ granatäpple

150 g fetaost

1 dl Lätt crème fraiche

1 näve ruccola

Instruktioner

Koka bulgur i saffran och grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Dela granatäpplet och bryt det i mindre bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med creme fraiche. Lägg upp ruccola, saffransbulgur och strö över pumpafrön och granatäpplekärnor. Servera med fetaostmousse.