Saffranssoppa med halstrade skaldjur

Bjud på en värmande julsoppa med lyxiga tillbehör. Om du serverar utan skaldjur så blir soppan vegetarisk.

 Betyg: 4 (13 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Saffranssoppa med halstrade skaldjur

Ingredienser

1 gul lök

½ kg morötter

2 msk Norrmejerier Smör

1 kuvert saffran 0,5 g

2 tärningar grönsaksbuljong

1 burk krossade tomater

8 dl vatten

2 dl Lätt crème fraiche Mexikansk-Chili

4 pilgrimsmusslor

4 stora räkor

salt och nymalen peppar

Instruktioner

Skala och hacka löken. Skala morötter och skär dem i bitar. Stek löken i smör utan att den tar färg. Smula i saffran och buljong. Lägg i tomat och morötter och häll över vattnet. Låt puttra i ca 35 min eller tills morötterna är mjuka.
Häll i creme fraiche och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.
Stek pilgrimsmusslor och räkor i lite smör i en het panna ca 30 sekunder på varje sida. Trä upp dem på spett och servera till den heta soppan.