Saftig vallmokaka

Ett recept ur Guldkorn Ett recept ur

Saftig vallmokaka

Skriv ut
 Betyg:  5 (5 röster)

 

Mörk, mäktig och mumsig. Så kan man nog beskriva denna annorlunda och väldigt läckra kaka. Vill du få ut maximal smak på vallmofröna, kan du först rosta dem försiktigt.

Mängd: 10 bitar

Ingredienser

225 g Norrmejerier Smör

300 g farinsocker

150 g vallmofrön

rivet skal av en apelsin

1 dl honung

4 äggulor

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 dl Norrmejerier Gräddfil

1 tsk vaniljsocker

2 äggvitor

florsocker

Instruktioner

Värm ugnen till 180°. Smörj och mjöla en stor sockerkaksform som rymmer 2 liter. Rör smör och socker pösigt. Rör ned vallmofrö, apelsinskal och honung. Blanda noga. Tillsätt äggulorna, en i sänder. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ned tillsammans med gräddfil och vaniljsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned dem försiktigt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller tills en baksticka känns torr. Låt kakan svalna i sin form och slå sedan försiktigt upp den på en tallrik. Sikta florsocker över vid servering.


Norrlandssäkra med oss!
norrmejerier-sager-nej-till-genmodifierat-foder!

Norrmejerier säger nej till genmodifierat foder!

Läs mer