Salade Nicoise

 Betyg: 5 (2 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 6 portioner

Salade Nicoise

Ingredienser

1/2 isbergssallad

3 hårdkokta ägg

1 burk kronärtskockshjärtan

1 burk tonfisk i vatten

1 liten burk ansjovisfiléer eller sardeller

3 stora tomater i klyftor

125 g sockerärtor, kokta

12 svarta oliver, urkärnade

2 tsk kapris

bladpersilja, till garnering

Salladssås:

1 knippa persilja

1 knippa gräslök

3 dl Norrmejerier Gräddfil

1 tsk dragon

1 msk honung

1 msk balsamvinäger

salt

Instruktioner

Börja med salladssåsen. Mixa eller finhacka persilja och gräslök. Blanda med gräddfilen. Smaksätt med dragon, honung, balsamvinäger och salt. Låt stå kallt och mogna.
Strimla salladen och lägg upp på tallrik eller i en salladsskål. Skär äggen i klyftor. Låt kronärtskockshjärtan, tonfisk och ansjovis rinna av. Lägg alla ingredienser till salladen i salladsskålen eller fördela på tallrikar.