Sallad med rökt fisk

 Betyg: 5 (1 röst)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Sallad med rökt fisk

Ingredienser

4 böcklingar eller ca 400 g rökt sik eller makrill

1 stor rödlök

2 tomater

2 avokador

1 msk saft av citron

2-3 skivor vitt bröd

olika salladssorter

3 msk pinjenötter

Salladssås:

100 g fryst eller färsk förvälld bladspenat

2 dl Norrmejerier Gräddfil

1-2 pressade vitlöksklyftor

salt, svartpeppar

Instruktioner

Börja med såsen. Krama all vätska ur spenaten och hacka den fint. Blanda den med gräddfilen. Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Låt stå kallt.
Rensa och filéa böcklingen. Skiva löken och tomaterna tunt. Skär avokadorna i mindre bitar. Droppa över lite citronsaft. Rosta brödskivorna och skär dem i tärningar. Dela salladen i bitar. Lägg upp ingredienserna till salladen på ett fat eller varva i en skål. Servera såsen till.