Norrmejerier - toppbild
Start / Recept

Sesamstekt fisk med sås Indienne

 Betyg:  4.5 (11 röster)

 

Ett recept ur

Mängd: 4 portioner

Sesamstekt fisk med sås Indienne

Ingredienser

600 g fiskfilé, t ex sej eller torsk

1/2 dl soja

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 dl vetemjöl

1 äggvita

ca 2 dl sesamfrö

3 msk Norrmejerier Smör

Sås:

1 liten röd paprika

1 msk mango chutney

1 msk chilisås

1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil

ca 1 tsk curry

salt och peppar

Instruktioner

Börja med såsen. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Blanda paprika, mango chutney, chilisås och gräddfil i en matberedare. Kör till slät sås, smaksätt med curry, salt och peppar. Låt stå kallt innan serveringen. Halvtina fisken. Skär den i portionsbitar. Torka av dem med hushållspapper. Pensla bitarna med soja, salta och peppra. Vänd fiskbitarna i vetemjöl, doppa dem därefter i lätt uppvispad äggvita och avsluta med att rulla bitarna i sesamfrön. Stek fisken i smör, på ej för stark värme, tills de är gyllenbruna.
Servera med såsen, kokt potatis eller potatismos.


Skriv ut