Skinkgratäng

 Betyg: 4 (16 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Skinkgratäng

Ingredienser

ca 500 g palsternacka

200 g julskinka i strimlor

1 purjolök

200 g champinjoner

2 msk Norrmejerier Smör

salt, svartpeppar

2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde

2 msk tomatpuré

1 tsk sambal oelek

1 1/2 dl riven lagrad ost

Instruktioner

Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva palsternackorna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Fördela skivorna i en smörd ugnssäker form. Lägg skinkstrimlorna över. Skiva purjolöken fint. Skär svampen i mindre bitar. Fräs purjolök och svamp i smör några minuter. Salta och peppra. Lägg blandningen i formen. Vispa grädden. Rör i tomatpurén. Smaksätt med sambal oelek. Bred ut grädden i formen. Strö över osten. Gratinera i ugnen ca 15 min. Servera med en sallad.