Skinkgryta med curry

 Betyg: 3,5 (22 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Skinkgryta med curry

Ingredienser

500 g benfritt griskött av skinkan

2 msk Norrmejerier Smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 skivad purjolök, 125 g

1 finhackad vitlöksklyfta

1 msk curry

1 msk vetemjöl

2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

1 buljongtärning

2 stjälkar selleri, tunt skivade

1 röd paprika, strimlad

1 stort syrligt äpple

Instruktioner

Skär köttet i strimlor. Bryn dem i smör. Lägg över i en gryta. Salta och peppra. Fräs purjolök och vitlök i smör tillsammans med curry. Lägg ner i grytan. Rör ut vetemjölet i grädden. Rör ner det och en smulad buljongtärning i grytan. Låt koka ca 5 min. Lägg i selleri och paprika. Koka ytterligare 5 min. Skala och tärna äpplet. Lägg ner i grytan och låt dem bli varma. Smaka av.
Servera med kokt ris och en sallad.