Skördegryta med kassler

 Betyg: 4,5 (12 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 5-6 portioner

Skördegryta med kassler

Ingredienser

1 purjolök

1 gul lök

2 morötter

2 små kålrabbi eller späda kålrötter

300 g blomkål

2 msk Norrmejerier Smör

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk skånsk senap

1 kvist timjan

1 lagerblad

300 g benfri kassler

150 g gröna ärtor

salt och svartpeppar

Instruktioner

Skiva purjolök och gul lök. Skär morötter och kålrabbi i tärningar. Dela blomkålen i små buketter.
Fräs purjolök och gul lök i smör. Lägg i grönsakerna.
Tillsätt grädde, buljongtärning och senap. Lossa bladen från timjanskvisten. Rör ner dem och lagerbladet i grytan. Koka under lock på svag värme 10-15 min.
Skär kasslern i tärninger. Blanda ner kassler och ärter i grytan.
Koka ytterligare ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar. Servera med grovt bröd till