Smakrik äggakaka

Denna rustika rätt med rötterna i Skåne

 Betyg: 5 (2 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4-6 portioner

Smakrik äggakaka

Ingredienser

8 skivor rimmat fläsk

2 st svenska äpplen

40 g Norrmejerier Smör

1 tsk socker

3 ägg

3 msk vetemjöl

½ dl Norrmejerier Mjölk

100 g Västerbottensost®

1 tsk salt

nymald vitpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Knaperstek
det rimmade fläsket. Skär klyftor
av äpplena och smörstek dem med
lite socker. Vispa ihop ägg och mjöl.
Späd med mjölk och avsluta med ost.
Smaksätt med nymald vitpeppar
och salt. Häll upp smeten i små
smorda ugnsfasta formar och grädda
i ca 10 min eller tills kakan rest sig.
Servera med fläsk och äpplen.