Smördegspiroger med lax- och svampfyllning

 Betyg: 3,5 (8 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 8 piroger

Smördegspiroger med lax- och svampfyllning

Ingredienser

4 ark fryst smördeg

1 finhackad gul lök

1 msk Norrmejerier Smör

1 liter blandad svamp

2 dl crème fraiche Champinjon-Kantarell

200 g kallrökt lax i kuber

1 uppvispat ägg till pensling

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Stek löken i smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och stek ytterligare en stund. Blanda svamp med crème fraiche och lax.
Kavla ut smördegen tunt och dela i 8 delar. Lägg en klick fyllning på varje platta.
Vik ihop till piroger och pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min eller tills de får fin färg.