Snabbgjord julpastej

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 4 dl

Snabbgjord julpastej

Ingredienser

400 g färsk eller

fryst kycklinglever

1 liten gul lök

2 msk Norrmejerier Smör

4 ansjovisfiléer

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 krm mejram

2 msk portvin eller konjak

1-1 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde

Instruktioner

Skär kycklinglevern i bitar. Finhacka löken. Stek levern i smör 3-5 min, den ska vara rosa inuti. Tillsätt löken mot slutet. Lägg lever, lök, ansjovisfiléer, kryddor och portvin i en matberedare. Kör en minut. Späd med grädde i en fin stråle medan maskinen går. Pastejen blir då fluffig som en mousse. Fyll en skål med pastej. Låt stå kallt ett par timmar innan serveringen. Håller sig ca 4 dagar.
Garnera gärna pastejen med inlagda gurkor och en färsk örtkrydda.