Snabblagad skink- och grönsaksgryta

 Betyg: 4,5 (3 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Snabblagad skink- och grönsaksgryta

Ingredienser

400 g benfritt griskött av skinka

2 msk Norrmejerier Smör

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 liten squash i stavar

1 röd paprika i strimlor

1 gul paprika i strimlor

100 g sockerärtor

10 minimajs

1 dl vatten

1/3 buljongtärning

1 msk soja

Gräddfilssås:

2 dl Norrmejerier Gräddfil

2 msk chilisås, gärna hot

1 pressad vitlöksklyfta

några stänk tabasco

salt

svartpeppar

Instruktioner

Börja med att blanda alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt innan servering.
Skär köttet i tunna strimlor. Stek köttet i smör under omrörning 2-3 min. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna. Fräs under omrörning ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och soja. Låt koka någon minut. Servera med gräddfilssåsen och bröd.