Söndagsgryta

 Betyg: 3,5 (27 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6-8 portioner

Söndagsgryta

Ingredienser

800 g fläskfile

2 msk Norrmejerier Smör

3 msk vetemjöl

3 dl köttbuljong

200 g vitlökskorv (typ kabanoss)

1 röd paprika

1 grön paprika

1 dl Norrmejerier Smörgåsgurka

ca 200 g syltlök

1 tsk mejram

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

2 dl Norrmejerier crème fraiche

ca 300 g oliver, gröna eller svarta

Instruktioner

Skär fläskfilén i skivor. Bryn i omgångar i smöret. Lägg i en gryta. Rör i mjöl och buljong. Skär korven i bitar. Strimla paprikorna och grovhacka gurkan. Blanda allt utom crème fraiche och oliver i grytan och låt sjuda 10 min. Tillsätt créme fraiche och koka upp. Rör i oliverna Servera med ris och sallad.