Spaghetti med ädelostsås

 Betyg: 3,5 (13 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Spaghetti med ädelostsås

Ingredienser

500 g spaghetti

2 röda lökar

4 msk rapsolja

1 tsk strösocker

200 g broccoli

2 ½ dl Norrmejerier Pastagrädde

100 g ädelost salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva rödlöken tunt. Sprid ut den på en plåt med bakplåtspapper. ringla över lite olja samt socker, salt och peppar. rosta löken i ugn ca 10 min (vänd runt då och då) tills den är mjuk och har fått fin färg. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Bryt broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten ett par minuter, häll av i durkslag. Koka upp grädden och smula ner osten. låt smälta. Häll av pastan i durkslag och blanda den med sås och broccoli.toppa med rostad rödlök och lite nymalen svartpeppar.