Spännande paj med fetaost, oliver och ruccola

 Betyg: 3,5 (69 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 1 stor eller 4 små portionspajer

Spännande paj med fetaost, oliver och ruccola

Ingredienser

Pajdeg:

3 1/4 dl vetemjöl

115 g Norrmejerier Smör

1/2 tsk salt

2 msk Norrmejerier crème fraiche

Fyllning:

100 g fetaost

4–6 cocktailtomater (delade)

10–12 svarta oliver

(urkärnade)

färsk ruccolasallad

(en näve)

salt

peppar

1 tsk torkad eller

1 msk färsk timjan

2 dl Norrmejerier Mellangrädde

2–3 ägg (beroende på storlek)

Instruktioner

Nyp ihop pajdegen eller kör den i matberedare. Tumma ut den i en pajform.
Ställ kallt en stund före gräddning.
Värm ugnen till 200°. Fördela fyllningen. Krydda med salt, nymald svartpeppar och timjan. Vispa ihop ägg och grädde och slå det över pajen. Grädda i 20–30 minuter. Servera med rökt skinka eller en grönsallad