Spenatrulle med ost och lax

 Betyg: 4 (13 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 10-12 portioner

Spenatrulle med ost och lax

Ingredienser

75 g Norrmejerier Smör

1 1/2 dl vetemjöl

6 dl Norrmejerier Mjölk

375 g fryst, hackad spenat

6 ägg

salt och peppar

Fyllning:

5 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®

2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

100 g hackad rökt lax

Instruktioner

Tina spenaten. Låt den rinna av. Sätt ugnen på 200°. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk. Koka upp och låt koka 2-3 min. Blanda ner spenat, äggulor, salt och peppar. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i såsen. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna. Stjälp upp på bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Blanda ost, grädde och lax. Bred fyllningen på spenatplattan. Rulla ihop den försiktigt från långsidan med hjälp av papperet. Låt rullen ligga några minuter innan den skärs i skivor. Ta bort papperet. Servera med en sallad.