Stekt hälleflundra med vitlökssås

 Betyg: 4 (18 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Stekt hälleflundra med vitlökssås

Ingredienser

600 g hälleflundra- eller torskfilé

2 msk Norrmejerier Smör

salt och peppar

Sås:

1 äggula

2 msk olivolja

1 tsk fransk senap

1/2-1 msk pressad citron

2 msk hackad färsk basilika

2 dl Norrmejerier Gräddfil

ca 3 pressade vitlöksklyftor

salt och peppar

Instruktioner

Börja med såsen. Lägg äggulan i en skål. Rör i oljan droppvis. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt någon timme.
Skär fisken i portionsbitar. Stek dem i smör 2-3 min per sida. Salta och peppra.
Servera med såsen, lite smörfräst bladspenat och kokt potatis.