Surf & Turf - Hummer och oxfilé i ljuv förening

 Betyg: 3,5 (94 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Surf & Turf - Hummer och oxfilé i ljuv förening

Ingredienser

800 g oxfilé (eller fläskfilé)

Norrmejerier Smör

salt och peppar

1 msk vetemjöl

2 dl köttbuljong

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1-2 msk hummerfond

ev soja

2 tinade humrar

tillbehör:

klyftpotatis, strimlade sockerärtor, sallad

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Bryn oxfilén runt om i stekpanna. Krydda rejält med salt och peppar. Stek köttet i ugnen i 15 minuter. Slå sedan in köttet i folie tills det är dags att äta. Sila av köttsaften och spara den till såsen. Vispa ut mjölet i köttbuljongen och koka upp detta tillsammans med grädde, hummerfond och köttsaft. Krydda såsen med salt, peppar och eventuellt ett par droppar soja. Klyv hummern och fräs halvorna i smör i stekpanna. Cirka 1 minut på varje sida, hummern ska bara bli varm. Skär upp köttet i fina skivor, servera tillsammans med den varma hummern, sås, klyftpotatis, sallad och grönsaker.