Svamp- och grönsakspanna

 Betyg: 4,5 (1 röst)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Svamp- och grönsakspanna

Ingredienser

2 schalottenlökar

200 g champinjoner eller kantareller

2 msk Norrmejerier Smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

300 g squash i tärningar, ca 1 1/2 cm

3 soltorkade tomater i strimlor

1-2 dl grönsaksbuljong

1 röd paprika skuren i mindre bitar

1 gul paprika skuren i mindre bitar

2 finhackade vitlöksklyftor

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1 msk hackad färsk dragon eller 1 tsk torkad

Instruktioner

Finhacka löken. Skär svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Tillsätt squash, tomater och buljongen. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner paprika, vitlök, grädde och dragon. Koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera skivad rökt skinka och grovt bröd till.