Svartvinbärsparfait

 Betyg: 4 (25 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4-6 portioner

Svartvinbärsparfait

Ingredienser

½ liter frysta svarta vinbär

1¼ dl strösocker

4 äggulor

1 tsk vaniljsocker

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Instruktioner

Rör vinbär och ¼ dl socker med en träslev så att sockret löser sig och bären mosas något. Sila av så att du får ca 4 msk bärsås.
Vispa äggulor, resterande socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda äggsmet, grädde och rårörda vinbär. Klä portionsformar med plastfolie. Fyll smeten i formarna och ställ i frysen ca 4 tim. Stjälp upp parfaiten på tallrikar och servera med lite bärsås. Garnera gärna med några bär och citronmeliss. Servera med citronkakor.