Tartarfisk

 Betyg: 4,5 (5 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Tartarfisk

Ingredienser

ca 600 g torsk- eller gösfilé

2 msk Norrmejerier Smör

grovmalen svartpeppar

Lag:

1 liter vatten 2 msk salt

1 1/2 msk socker

Sås:

2 dl Norrmejerier Gräddfil

1 msk senap

2 msk hackad ättiksgurka

3 msk hackad persilja

1 pressad vitlöksklyfta

2 hårdkokta ägg

salt, svartpeppar

Instruktioner

Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i lagen, ca 30 min.
Blanda gräddfil, senap, gurka, persilja och vitlök. Skala och hacka äggen. Vänd ner i gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt innan servering.
Ta upp fisken ur lagen och torka av den. Stek fiskbitarna i lite smör, ca 2-3 min per sida. Strö peppar över fisken.
Servera med sås och kokta, smörfrästa rödbetor samt pressad potatis.