Tarte Tatin på aprikos

Detta är en riktig höst- och vinterdessert. Söt och mäktig. Servera med en klick syrlig Naturell Yoghurt. Det är just kombinationen av den söta torkade frukten och syrliga krämen tillsammans med läckert nybakad smördeg som är så oemotståndlig!

 Betyg: 4,5 (1 röst)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 personer

Tarte Tatin på aprikos

Ingredienser

1/2 dl vatten

1 dl socker

200 g torkade aprikoser

(de söta mjuka)

50 g Norrmejerier Smör

2-3 plattor fryst smördeg

till servering

crème fraiche, Naturell Yoghurt eller Norrmejerier Gräddfil

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad stekpanna. Värm sockret långsamt tills det är flytande och gyllenbrunt. Fördela sockret i fyra små pajformar så det täcker botten ordentligt. Lägg aprikoserna i formarna och fördela smöret över. Kavla ut smördegen något. Täck formarna med smördegen och skär till kanterna. Tryck till ordentligt runt om. Grädda pajerna i cirka 20 minuter. Låt svalna något och vänd dem sedan upp och ned på en tallrik. Serveras ljumma.