Toast med svamp, fetaost och skinka

 Betyg: 4 (22 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Toast med svamp, fetaost och skinka

Ingredienser

4 vita formbrödsskivor

200 g champinjoner eller kantareller

2 schalottenlökar

3 msk Norrmejerier Smör

salt och svartpeppar

ca 30 g blandade kryddörter, t ex bladpersilja, basilika, körvel

2 dl Norrmejerier crème fraiche

100 g fetaost, i små bitar

100-125 g lufttorkad skinka i skivor

färska örter

Instruktioner

Börja med fyllningen. Skär svampen i mindre bitar. Finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter. Salta och peppra. Låt det svalna. Hacka örterna och blanda med crème fraiche. Tillsätt svamp och ost. Kantskär brödskivorna och rosta dem. Fördela fyllningen på bröden. Servera med skivor av skinka och garnera med färska örter.