Tom ka gai

- thailändsk kycklingsoppa med doft av kokos

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Tom ka gai

Ingredienser

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1 dl kokosflingor

1 msk Norrmejerier Smör

2 kycklingfiléer, i strimlor

liten chilifrukt, urkärnad och hackad

1 vitlöksklyfta, pressad

ca 4 cm färsk ingefära, grovt skuren

10 champinjoner, klyftade

1 liter hönsbuljong

1 kvist citrongräs (eller skalet

av 2 väl tvättade limefrukter)

Instruktioner

Koka upp grädden och kokosflingorna. Låt stå en stund för att dra och sila sedan av den. Smält smöret i en kastrull och fräs kyckling, chili, vitlök, ingefära och champinjoner utan att det tar färg.
Häll på buljong och kokosgrädden. Lägg i citrongräs eller bitar av limeskal. Låt soppan koka på svag värme i 10–15 minuter.