Norrmejerier - toppbild

Torskgryta med chilirotfrukter

 Betyg:  4 (14 röster)
 

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Torskgryta med chilirotfrukter

Ingredienser

1 palsternacka

1 liten bit rotselleri

3 potatisar

1-2 gröna chilifrukter

1 msk Norrmejerier Smör

1 liter vatten

2 dl vitt matlagningsvin

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk tomatpure

2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

400-600 g torskfilé

1/3 purjolök

salt

persilja

Instruktioner

Tärna rotfrukterna i sockerbitsstora bitar. Finhacka chilin. Lägg en klick smör i en gryta. Fräs rotfrukterna och chilin några minuter utan att det tar färg. Späd med vatten och vin Tillsätt buljongtärning, tomatpuré och låt koka 10-12 minuter. Skär under tiden torsken i grova tärningar, ca 2x2 cm. Tärna det vita av purjolöken och finhacka lite av det gröna. Rör ner grädden i grytan.
Lägg ner torsk och purjo. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt. Dekorera med hackad persilja. Servera i djupa skålar, gärna med ett gott bröd.


Skriv ut