Toscarutor toppade med valnötter och honung

1 avlång färdig sockerkaka

 Betyg: 4,5 (1 röst)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 24 rutor

Toscarutor toppade med valnötter och honung

Ingredienser

1 granatäpple

200 g valnötter

100 g Norrmejerier Smör

1 dl strösocker

1/2 dl ljus rinnande honung

2 msk vetemjöl

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Skär sockerkakan i 12 skivor som sen delas så det blir 24 bitar. Dela granatäpplena och pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de får
fin färg. Smält smöret med socker och honung. Tillsätt mjöl och valnötter.
Låt puttra ihop ca 1 min. Fördela fyllningen på kakbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 min eller tills kakan fått fin färg. Låt svalna något och strö över granatäpplekärnorna.