Tre Kryddsmör

Det finns inget så lyxigt och bekvämt som att ha ett par rullar kryddsmör på lut i frysen. Passa på och gör en rejäl sats när du ändå är igång. Rulla smöret till avlånga stavar och förpacka i plastfilm och folie.

 Betyg: 4,5 (3 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: Varierar

Tre Kryddsmör

Ingredienser

Pestosmör:

100g Smör

1 msk pesto

Basilika

1 krm salt

1 krm svartpeppar

Smör på soltorkadetomater:

100g Smör

3 eller 4 bitar soltorkade tomater

1 msk tomatpuré

1 krm salt

1 krm svartpeppar

Limesmör:

1 msk limesaft

1 krm salt

1 krm vitpeppar

Rivet limeskal

Instruktioner

PESTOSMÖR
Mixa 100 g smör och 1 msk färdigköpt pesto i matberedare.
För att förstärka färg och smak kan man ta lite extra färska basilikablad och blanda ned i smöret. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

SMÖR PÅ SOLTORKADE TOMATER
Detta är ett verkligt höjdarsmör! Mixa 3–4 bitar soltorkade tomater och 100 g smör i matberedare. Tillsätt 1 msk tomatpuré för att förstärka smak och färg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

LIMESMÖR
Mixa 100 g smör i matberedare och tillsätt 1 msk lime eller citronsaft, 1krm salt och 1 krm vitpeppar. Smaka tills du fått en angenäm styrka och smak på ditt smör. Rulla gärna smöret i rivet limeskal.