Ugnsbakad kassler med en god crème fraiche

Kassler är enkel mat och håller länge i kylen.

 Betyg: 4 (14 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Ugnsbakad kassler med en god crème fraiche

Ingredienser

1 knippe rödbetor, ca 1 kg

1 bit kassler, ca 600 g

2 dl Crème Fraiche Campinjon-Kantarell

½ dl hackad persilja

½ dl hackad timjan

2 msk rapsolja

salt och nymalen peppar

Instruktioner

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är klara. Skala dem och ringla över lite olja. Salta och peppra. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i skivor och lägg i en smörd ugnsfast form. Lägg över ett lager crème fraiche. Gratinera i ugn ca 10 min tills kasslern är varm och har fått fin färg. Dekorera med hackade kryddor. Servera med rödbetor och gärna kokt färskpotatis.