Norrmejerier - toppbild

Ungersk gulaschsoppa

Gulaschsoppa är en varmande kött- och potatissoppa som passar perfekt till mysiga höstkvällar. Visste du att gulaschsoppa är en svensk variant av Ungerns nationalrätt Gulasch?

 Betyg:  3.5 (405 röster)

Ett recept ur

Mängd: 4-6 portioner

Ungersk gulaschsoppa

Ingredienser

2 stora gula lökar

2-3 msk Norrmejerier Smör

400 g grytbitar av nöt

3-4 vitlöksklyftor

1 1/2 msk paprikapulver

1 tsk kummin

1 tsk mejram

strimlat skal av 1/2 citron

3 msk vetemjöl

1 1/2 liter grönsaksbuljong

3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater

1 röd paprika

1 grön paprika

3-4 potatisar

salt

ev tabasco

Tillbehör:

Gräddfil

Instruktioner

Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1/2 liter av buljongen. Rör om. Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och ev ett par stänk tabasco. Servera med en klick Gräddfil.