Norrmejerier - toppbild

Ungersk gulaschsoppa

Gulaschsoppa är en varmande kött- och potatissoppa som passar perfekt till mysiga höstkvällar. Visste du att gulaschsoppa är en svensk variant av Ungerns nationalrätt Gulasch?

 Betyg:  3.5 (382 röster)
 

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4-6 portioner

Ungersk gulaschsoppa

Ingredienser

2 stora gula lökar

2-3 msk Norrmejerier Smör

400 g grytbitar av nöt

3-4 vitlöksklyftor

1 1/2 msk paprikapulver

1 tsk kummin

1 tsk mejram

strimlat skal av 1/2 citron

3 msk vetemjöl

1 1/2 liter grönsaksbuljong

3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater

1 röd paprika

1 grön paprika

3-4 potatisar

salt

ev tabasco

Tillbehör:

Gräddfil

Instruktioner

Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1/2 liter av buljongen. Rör om. Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och ev ett par stänk tabasco. Servera med en klick Gräddfil.


Skriv ut

Etiketter