Vaniljpannacotta med hjortron- och apelsinsallad

Ett recept ur Guldkorn Ett recept ur

Vaniljpannacotta med hjortron- och apelsinsallad

Skriv ut

 

Pannacottan görs direkt i dessertskålar eftersom den inte går att stjälpa upp. Den kan förberedas dagen innan, men fruktsalladen är godast om den görs samma dag.

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 gelatinblad

1 vaniljstång

5 dl Norrmejerier Vispgrädde

½ dl socker

2 apelsiner

2 dl färska eller frysta tinade hjortron

eller björnbär

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna (spara lite vaniljfrön till fruktsalladen). Koka upp grädden i ett par minuter med vaniljstång, vaniljfrön och socker. Krama ut gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Häll upp pannacottan i portionsformar och låt stå kallt i minst 4 timmar.
Skala apelsinerna med en vass kniv ända in till fruktköttet. Skär ut skinnfria filéer tätt intill de tunna mellanväggarna. Blanda apelsinklyftorna med hjortron och lite vaniljfrö. Servera pannacottan med apelsin- och hjortronsallad på toppen.


Norrlandssäkra med oss!

Etiketter

valkomna-maj-med-valborgsfest

Välkomna maj med Valborgsfest

Läs mer