Varm squashsallad med ingefära och saffranssås

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 4 portioner

Varm squashsallad med ingefära och saffranssås

Ingredienser

700 g squash

2 rödlökar

2 msk Norrmejerier Smör

2-3 msk finhackad ingefära

2 msk saft av citron

1 dl finstrimlad bladpersilja

50 g rostade pinjenötter

eller solrosfrön

Saffranssås:

3 dl Norrmejerier Gräddfil

1/2 krm saffran

2 krm paprikapulver

1 liten röd paprika, finhackad

rivet skal av 1/2 citron

salt, svartpeppar

Instruktioner

Börja med att blanda ingredienserna till saffranssåsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar.
Rosta pinjenötterna eller solrosfröna i en torr, het stekpanna, eller i ugn vid 200°, ca 5 min.
Skala squashen. Dela den på längden och ta bort kärnorna. Skär squashen i bitar. Hacka rödlöken. Fräs den mjuk i smör.
Tillsätt ingefära, squash och citronsaft. Låt fräsa några minuter tills squashen blir mjuk.
Strö över persilja och nötter. Servera salladen med saffranssåsen.