Västerbottensost-terrine

En mycket användbar terrine som man

 Betyg: 4 (5 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Västerbottensost-terrine

Ingredienser

6 medelstora kokta potatisar

1½ gelatinblad

125 g philadelphiaost

1 dl Norrmejerier crème fraiche

50 g riven Västerbottensost®

1 msk dill

1 msk gräslök

salt och vitpeppar

1 rödlök

1 knippe gräslök

½ dl löjrom eller annan rom

saft från ½ citron

2 msk rapsolja

salt och vitpeppar

8 skivor med souvasrökt ren

Instruktioner

Tärna potatisen. Lägg gelatinbladen
i blöt i kallt vatten ca 10 min. Vispa
ihop hälften av philadelphiaosten med
crème fraichen.
Hacka dill och gräslök. Värm
upp resten av philadelphiaosten och
smält tillsammans med de urkramade
gelatinbladen. Vänd i potatisen, crème
fraicheblandningen, Västerbottensosten,
örterna och krydda av med salt
och peppar. Häll upp i en form och låt
stelna i kyl över natten.
Finhacka rödlök och gräslök till
garnering. Blanda löjrom med citronsaft
och rapsolja, smaksätt med salt
och vitpeppar.
Bryn souvas köttet hastigt i en
stekpanna och servera det tillsammans
med terrinen