Västerbottensostfyllda kycklinglår

Västerbottensostens krämighet är perfekt

 Betyg: 4,5 (3 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Västerbottensostfyllda kycklinglår

Ingredienser

3 tomater

1 knippe salvia

8 benfria kycklinglår

1 paket bacon

100 g Västerbottensost®

2 msk dijonsenap

2 dl tomatjuice

2 dl hönsbuljong

1 påse gnocchi

1 dl olivolja

8 schalottenlökar, delade

salt

vitpeppar

olivolja

Instruktioner

Skär klyftor av tomaterna. Salta,
peppra och strimla lite salviablad över.
Rosta tomaterna i ugn på 125° ca 40
min.
Platta ut kycklinglåren och fyll dem
med bacon,ost och senap. Rulla ihop
dem och fäst med en tandpetare. Salta
och peppra. Bryn kycklingen tillsammans
med några blad salvia . Häll på
tomatjuice och buljong. Brässera i en
traktörpanna eller i en låg kastrull på
svag värme ca 20 min.
Koka gnocchin i någon minut, för
att sedan fräsa den i olivoljan tillsammans
med löken i ca 3-4 min. Tillsätt
lite salvia mot slutet. Låt det hela bli
lite knaprigt.
Lägg tomaterna och gnocchin i
pannan.