Viltgryta med trattkantareller och lingon

 Betyg: 3,5 (61 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Viltgryta med trattkantareller och lingon

Ingredienser

600 g grytbitar av viltkött t ex älg

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

2 morötter

2 msk Norrmejerier Smör

2 lagerblad

1 tsk enbär

1 tärning köttbuljong

2 dl vatten

1/2 liter trattkantareller

2 dl Crème Fraiche Champinjon-Kantarell

1 näve färska eller frysta lingon

2 msk färsk repad timjan

Instruktioner

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i tunna slantar.Skär grytköttet i bitar. Bryn köttet i lite smör tills det får fin färg. Stek lök och vitlök i en tjockbottnad gryta i lite smör. Lägg i kött, lagerblad och enbär. Smula över buljongen och tillsätt vattnet. Låt puttra sakta under lock i ca 45 min eller tills köttet börjar bli mört. Stek svampen i lite smör tills vattnet dunstat och de fått fin färg.Lägg svamp och morötter i grytan och blanda ner créme fraiche. Låt puttra en liten stund. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt lingon och timjan . servera grytan med pressad potatis.