Vit chokladfudge med pistaschnötter

 Betyg: 3,5 (65 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 50 st

Vit chokladfudge med pistaschnötter

Ingredienser

1 dl Norrmejerier Vispgrädde

3 dl strösocker

100 g Norrmejerier Smör

1 msk honung

75 g vit choklad

1/2 tsk vaniljsocker

11/2 dl pistaschnötter

Instruktioner

Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i ca 20 min till en tjock glansig smet. Låt koka till 120° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas kallt vatten. Om smeten går att forma till en mjuk
kola är den klar.) Låt kolan svalna något och rör sedan i choklad och vaniljsocker. Häll upp massan i en liten pappersklädd smörd form (ca 12x12 cm). Hacka pistaschnötterna och strö över fudgen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar.