Vit chokladmousse med hallonsås

 Betyg: 4 (21 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Vit chokladmousse med hallonsås

Ingredienser

150 g vit blockchoklad

1 1/2 dl crème fraiche

1 msk rivet skal av apelsin

ev. 2 msk apelsinlikör

Sås:

225 g frysta hallon

Till garnering:

2 kiwi och citronmeliss

Instruktioner

Smällt blockchokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner créme fraiche och apelsinskal. Smaksätt ev. med apelsinlikör. Låt stå kallt ett par timmar. Mixa hallonen och passera såsen genom en sil. Skala och skär kiwin i tärningar. Forma moussen, med hjälp av en dessertsked, till 8 avlånga ”ägg”. Fördela dem på 4 tallrikar. Garnera med citronmeliss och kiwi.
Servera hallonsåsen till.