Yoghurtmarinerade kyckling- och grönsaksspett

Yoghurtmarinaden gör kycklingen riktigt mör.

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Yoghurtmarinerade kyckling- och grönsaksspett

Ingredienser

4 kycklingbröst

4 kycklinglår

marinad

4 dl Yoghurt, valfri naturell sort

1 msk färsk riven ingefära

2 vitlöksklyftor

1 msk garam masala

½ tsk salt

½ färsk ananas eller en liten burk konserverad

12 minimajs

till servering: 4 klyftor lime, 1 knippe koriander och nykokt basmatiråris

Instruktioner

Skär kycklingen i bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kycklingen och låt marinera i minst 2 timmar. Skala och skär ananasen i bitar.
Varva kyckling, ananas och minimajs på träspett. Grilla i ett par minuter på varje sida i en grillpanna eller på utegrillen.
Servera spetten med en klyfta lime, lite färsk koriander och basmatiråris.