Zucchini- och ostpaj

 Betyg: 4 (25 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 6 portioner

Zucchini- och ostpaj

Ingredienser

Pajdeg:

125 g Norrmejerier Smör

3 dl vetemjöl

1/2 krm salt

1 msk saft av citron

2-3 msk kallt vatten

Fyllning:

1 finhackad stor gul lök

1 msk Norrmejerier Smör

2 röda paprikor i tärningar

2 små zucchini, skurna i strimlor

2 pressade vitlöksklyftor

3 msk hackad färsk basilika

4 ägg

3 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

1/2 krm muskotnöt

salt, svartpeppar

2 dl lagrad ost

2 dl grovt smulad fetaost

Instruktioner

Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt citronsaft och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm. låt den vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet 10-15 min.
–Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt paprika, zucchini och vitlök. Fräs ytterligare några minuter. Låt blandningen svalna. Rör ner basilika. Vispa samman ägg och grädde. Smaksätt med muskot, salt och peppar.
–Strö den lagrade osten jämnt över det förgräddade pajskalet. Lägg i grönsaks-blandningen. Fördela fetaosten över. Häll på äggstanningen. Grädda pajen vid 175º, ca 40 min, i nedre delen av ugnen.
–Servera pajen med t ex rökt skinka.