Norrmejerier - toppbild

Viltrecept

Viltkött har ofta en lite bitter ton som kan balanseras med salt eller gräddiga, söta och syrliga ingredienser, t ex crème fraiche. Traditionella viltkryddor som enbär, vitlök, rosmarin och timjan förstärker däremot köttets vilda karaktär. Tänk också på att fett på vilt blir hårt när det kallnar, servera därför alltid vilt från varma fat till varma tallrikar. Här finns recept med viltkött

  • Klövvilt

    Klövvilt, det vill säga rådjur, ren och älg är väldigt magert, och det är extra viktigt att bibehålla köttets saftighet vid tillagningen, annars riskerar det att bli väldigt torrt. Prova att först steka köttet på stark värme, i panna eller ugn, och låt det gå klart i lägre temperatur.

    Recept på norrländsk viltgryta
  • Hare

    Haren har en kraftig viltsmak, även om den i konsistens påminner mer om kyckling än om kött.

    Vilkött, klövvilt och hare

Recept med viltkött