Till Norrmejerier startsida
Kolafyllda chokladformar

Kolafyllda chokladformar

Mängd: ca 25 stycken

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 125 g Mjölkchoklad

kola:

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 25 knäckformar (aluminium)

Gör så här

Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Pensla insidan med knäckformarna med choklad. Ställ den kallt så att chokladen stelnar. Spara resten av chokladen till senare. Blanda ingredienserna till kolan i en tjockbottnad kastrull. Smält under omrörning. Koka kolasmeten tills den börjar tjockna, 15-30 min. Kontrollera om kolan är klar genom att göra kulprovet*. Låt smeten svalna något. Fördela kolasmeten i chokladformarna. Täck kolan med resten av den smälta chokladen. Förvara chokladformarna i kylen.

*Kulprovet
Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.