Till Norrmejerier startsida
Kolafyllda chokladformar

Kolafyllda chokladformar

Mängd: ca 25 stycken

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 125 g Mjölkchoklad

kola:

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 25 knäckformar (aluminium)

Gör så här

Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Pensla insidan med knäckformarna med choklad. Ställ den kallt så att chokladen stelnar. Spara resten av chokladen till senare. Blanda ingredienserna till kolan i en tjockbottnad kastrull. Smält under omrörning. Koka kolasmeten tills den börjar tjockna, 15-30 min. Kontrollera om kolan är klar genom att göra kulprovet*. Låt smeten svalna något. Fördela kolasmeten i chokladformarna. Täck kolan med resten av den smälta chokladen. Förvara chokladformarna i kylen. *Kulprovet Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer